Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
020 694 1934 info@moderndentalcare.nl Slotermeerlaan 69

implantaten

Implantaten

Vervanging van een verloren tand in uw gebit

Bij Modern Dental Care kunt u terecht voor de behandeling van een implantaat. Een implantaat is een vervanging van een verloren of ontbrekende tand. Je kunt een implantaat het beste vergelijken met een kunstwortel. Implantaten zijn vervaardigd van lichaamsvriendelijke materialen zoals titanium. Een implantaat dient als basis voor onder andere een kroon, brug of prothese.

 

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Als er een tand of kies ontbreekt, kunt u een implantaat laten plaatsen. Hierop wordt dan een kroon geplaatst. Indien u meerdere tanden of kiezen mist, kan er ook een brug of prothese (gedeeltelijk kunstgebit) worden geplaatst.

Als u een prothese heeft, kan er een zogeheten klikprothese gemaakt worden op implantaat. Hierdoor zit de prothese steviger en comfortabeler.

Meestal kan bij iedereen een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. In sommige gevallen is het nodig een botherstellende operatie te doen voorafgaand aan de behandeling.

 

Behandeling van een implantaat

Onder plaatselijke verdoving wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot heeft vervolgens 2 tot 6 maanden nodig om te hechten aan het implantaat. Daarna kan een kroon, brug of prothese (kunstgebit) worden gemaakt.

De behandeling kan in 1 of 2 fases worden gedaan. Bij 1 fase wordt het implantaat geplaatst en is het afdekplaatje zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fases wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees eroverheen geplaatst. Zodra het implantaat is ingegroeid, wordt het tandvlees weggehaald.

Het implantaat zorgt ervoor dat uw gebit weer kan functioneren zoals u gewend bent.

© 2019 Modern Dental Care