Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
020 694 1934 info@moderndentalcare.nl Slotermeerlaan 69

vullingen

Vullingen

Het vullen van gaatjes in tanden en kiezen

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als uw kies afbreekt, dan kunt u terecht bij Modern Dental Care om dit middels een vulling te restaureren. De tandarts kan dit zelf behandelen. De vulling kan tandkleurig of zilverkleurig zijn.

Wanneer heeft u een vulling nodig?

Als u een gaatje (tandbederf) in uw tand of kies heeft of als er een kies afbreekt, kunnen wij dit opvullen. Soms moet een bestaande vulling worden vervangen indien er een breuk in zit. Door de vulling kunt u weer goed kauwen en worden andere pijnklachten voorkomen.

Zodra tandhalzen bloot komen te liggen, kan dit gevoeligheid geven tijdens drinken van koude of warme dranken. De tandarts kan de tandhals afdekken met een vulling.

 

Verschillende soorten vullingen

Meestal worden er witte vullingen geplaatst. Glasionomeercement, compomeer en composiet worden het meest toegepast. Met composiet is heel veel mogelijk; voortanden kunnen na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen hersteld.

Naast witte vullingen kan amalgaam gebruikt worden als vulmiddel, een zilverkleurig materiaal. Deze zijn zeer slijtvast en worden gebruikt bij vullingen van gaatjes in kiezen. Dit vulmiddel wordt de afgelopen jaren nog maar weinig gebruikt.

 

Behandeling

Indien nodig krijgt u eerst verdoving. Hierna boort de tandarts het tandbederf of de oude vulling weg. Zodra de kies of tand schoon is, wordt de kies geëtst om zo het weefsel ruw te maken; dit zorgt voor een betere hechting. Een speciale lijmlaag wordt aangebracht waar de vulling in laagjes wordt opgebouwd. Door een blauwe lamp wordt het vulmateriaal uitgehard. Middels een boortje wordt de vulling ten slotte afgewerkt.

© 2019 Modern Dental Care