Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
020 694 1934 info@moderndentalcare.nl Slotermeerlaan 69

wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een ontstoken zenuw in de wortel van uw tand

De zenuw in de wortel van tanden kan door tandbederf, lekkende vulling, afbreken van uw tand ontstoken raken. Dit kan zorgen voor veel pijn en discomfort. In dergelijke gevallen verricht de tandarts een wortelkanaalbehandeling. Wij gaan hierbij secuur en voorzichtig te werk.

 

Wanneer heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig?

De tand of kies kan door tandbederf, een lekkende vulling of door een breuk ontstoken raken. Gevoeligheid door warm en/of koud drinken, een verdikte wang of kiespijn zijn symptomen van een ontsteking. Het kan ook voorkomen dat u (nog) geen klachten heeft. Door het maken van controlefoto’s of tijdens het vullen van een kies kan de tandarts achter een ontsteking komen.

 

De behandeling

Voordat de tandarts begint, wordt er goed verdoofd zodat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. Nadat er verdoofd is, maakt de tandarts uw tand of kies open en verwijdert de ontstoken zenuw. Met behulp van kleine vijltjes en een desinfecterende spoelmiddel wordt het kanaal gereinigd. Vervolgens worden de kanalen en tand of kies gevuld met een vulling.

© 2019 Modern Dental Care